Стихотворения и песни за свободата ще звучат в КДК-Смолян

Изображение 1 от 3
    Клубът на дейците на културата организира на 15 април (петък) от 18 часа в зала „Петър Стайков” поетична вечер „Стихотворения и песни за свободата” с участието на Анна Багряна – Украйна и Димитър Христов – България. Украинската поетеса ще прочете свои стихове и ще разкаже за близки и приятели в родината, останали да я защитават с оръжие в ръка. Димитър Христов ще изпее част от своята поезия в съпровод на китара.
    Средствата от продадените книги на двамата поети ще бъдат изпратени на украински писатели, които са на фронта. Подчертано патриотична и силно вълнуваща е поезията на Димитър Христов. Той е носител на литературните награди: „Владимир Башев”, „Григорий Сковорода”, „Гогол”, „Димчо Дебелянов”, „Слав Хр. Караславов”, „Иван Нивянин”, „Горчиво вино”.
    Не по-малко интересно е и творчеството на Анна Багряна. Поет, журналист, автор на романи, драматург, общественик. Багряна е носител на наградите „Коронация слова”, „Смолоскип”, „Олес Гончар”, „Рукомесло”, „Маруся Бек”... Тя ще се среща за първи път със смолянската четяща аудитория.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини