Серия от арести в Кърджали, закопчаха млади мъже за агресия към жени

Група, извършвала хулигански прояви спрямо жени, е била установена от полицейски служители и задържана в РУ-Кърджали на 4 юни. През последните дни в управлението постъпили сигнали за мъже, които се държали непристойно с жени в областния град, показвайки им неприлични жестове. При организирани проверки и издирване полицаи стигнали до двама 18-годишни и 22-годишен, съпричастни към случаите. Засега е изяснено, че групата е действала в Кърджали, съществува вероятност да има и други потърпевши. Полицията призовава свидетели, които разполагат с информация за действията на задържаните лица, да се обадят в дежурната част в РУ-Кърджали на тел. 0361/ 69 623 и да помогнат за изясняване в пълнота деянията на групата. Проверките по случаите са с оглед на чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство.

След предизвикани скандали двама са били задържани в РУ-Кърджали. На 3 юни около 10,30 часа в Кърджали 21-годишен водач  и 24-годишната му спътничка се държали агресивно с проверяващите ги полицаи и хвърлили към тях регистрационна табела. В полицейското управление в Кърджали попаднал и 20-годишен, който през нощта на 3 юни влязъл в пререкания и нанесъл удари на двама мъже в заведение в село Черноочене. На задържаните и на 24-годишната жена са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство за налагане на административни наказания.

39-годишен, влязъл в чуждо жилище в тъмната част на денонощието, е бил задържан в РУ-Кърджали. На 4 юни около 5 часа мъжът проникнал в къща в село Резбарци. Образувано е досъдебно производство и разследващ полицай продължава работата по изясняване на случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини