Българският хелзинкски комитет започва кампания за популяризиране на правата на човека

Българският хелзинкски комитет (БХК) започва кампания за популяризиране на правата на човека под мотото „Усилието за правата на един“, съобщиха от пресцентъра на БХК.

На специално създадена страница на сайта на организацията през 17 основни теми в сферата на правата на човека се разказва за различни права и уязвими групи. Някои от тях се отнасят до универсални права, засягащи всеки един член на обществото - свободата на изразяване, правото на защита от изтезания, нечовешко или унизително отнасяне, свободата на сдружаване, на мирно събрание и др. Други насочват хората от маргинализирани групи, които заради уязвимото си положение в своето всекидневие се изправят пред препятствия, с които останалите не се сблъскват – например хората с увреждания, бежанците, представителите на малцинствени групи.

Към страницата ще насочват видео и визии, разпространявани в различни медии и организации, социални мрежи и в някои от големите градове в страната. Лице на посланието е актьорът Иван Бърнев, режисьор на клипа – Валери Милев, а творческата концепция е създадена в партньорство с агенция Brand New Ideas.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини