Почина беларуският външен министър

Беларуският външен министър Владимир Макей внезапно почина на 64-годишна възраст. Това съобщи в събота лаконично държавната информационна агенция "Белта".

Макей заема поста от 2012 г.

Той присъства на конференция на Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС) - военен съюз на няколко постсъветски държави - в арменската столица Ереван по-рано тази седмица и трябваше да се срещне с руския си колега Сергей Лавров в понеделник.

Преди президентските избори и масовите антиправителствени протести в Беларус през 2020 г. Макей беше един от инициаторите на усилията за подобряване на отношенията на Беларус със Запада и критикуваше Русия.

Той обаче рязко промени позицията си след началото на протестите, като твърдеше, че те са проведени с помощта на Запада.

"Шокирани сме от съобщенията за смъртта на ръководителя на Министерството на външните работи на Република Беларус Владимир Макей, написа говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram. Официалните съболезнования ще бъдат публикувани скоро."

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини