Стачкуващи служители на МВнР хвърлят жълти стотинки

Служители на Министерството на външните работи (МВнР) излязоха на едночасова стачка с искане за достойно заплащане в системата тази сутрин. Това съобщиха от Професионално обединение на държавните служители от дипломатическата служба (ПОДСДС). 

Около двеста стачкуващи хвърлиха жълти стотинки в израз на несъгласието си повече да работят за толкова ниски възнаграждения.

Във връзка с обявеното начало на стачните действия, които ще започнат от втори декември, към Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическата служба бе отправена покана за участие в заседание на парламентарната комисията по външна политика, което ще се проведе днес от 14:30 ч. при единствена точка от дневния ред изслушване на проблемите на всички служители във ведомството.

Синдикалното обединение на служителите в МВнР възлага големи надежди на предстоящото изслушване днес и разчита на пълното разбиране и съдействие от страна на ръководството на държавата за удовлетворяване на поставените стачни искания, целящи заемането на достойно място на българската дипломатическа служба, пишат от ПОДСДС. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини