Екоактивистът Крейг Кохон минава през Хасково на път от Лондон към Истанбул

Екоактивистът Крейг Кохон ще мине при маршрута си от Лондон към Истанбул през Хасково. 59-годишният канадски бизнесмен, който през 2022 г. откри кампанията си Walk it back и стана първото частно лице, което решава да изчисли собствения си въглероден отпечатък, ще бъде подкрепен в каузата си от областният управител на Хасково Красимир Ангелов. Срещата им ще бъде на площадката зад Монумента на Св. Богородица на 20-и май в 10 часа.

Крейг Кохон преминава през България от 7 до 23 май. Той е мотивиран да извърви пеша разстоянието от 4000 км от Лондон до Истанбул, като пристигне в Перлата на Босфора точно за 60-я си рожден ден, който е на 6 юни.

Канадският предприемач стартира от Лондон на 3 януари тази година своето 5-месечно пътешествие. За да достигне целта си и да повиши информираността, Кохон трябва да премине през 82 града. По пътя си се среща и върви заедно с представители на местната власт, бизнеса, екоактивисти, учени и лидери, с които обсъжда възможности и предизвикателства по темата.

Всеки гражданин може да походи с Крейг Кохон по време на маршрутът му, който на 19-и май към 8.30 часа ще е край село Брястово, на 21 май минава от Хасково към с. Остър Камък, на 22 май продължава към Свиленград, а на 23-и май екоактивистът ще измине разстоянието от Свиленград до гръцката граница.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини