Активност на големи руски десантни кораби край Керч

Поради поврежденията на моста Чонгар и Кримския мост, руснаците търсят алтернативни пътища за доставка, за да предотвратят недостиг на снаряди. Това съобщи началникът на съвместния пресцентър на Оперативно командване "Юг" Наталия Гуменюк в ефира на телемаратона, предаде Униан.

Тя отбеляза, че руснаците определено изпитват недостиг на снаряди, което е свързано и с ударите по моста Чонгар.

"Продължаваме да работим по унищожаването на това, което те вече са складирали, и работим, за да гарантираме, че логистиката не им позволява да попълнят запасите. Полевите складове за боеприпаси, които те са разположили на левия бряг, почти всички са отработени от нас, и става все по-трудно да подготвят допълнителни", подчерта Гуменюк.

Според нея руснаците все още могат да използват сушата и транспортните канали за да прехвърлят техника и снаряди. Но това осложнява логистиката, тя е бавна и не позволява толкова активно да се попълват складове и оборудване.

Гуменюк каза, че сега руснаците активно използват обход през континентална Украйна, но той е по-дълъг и по-сложен. Според нея той се използва за военна логистика, но се допуска и граждански транспорт с военните колони, така че хората да се превърнат в живи щитове.

"Окупаторите все още имат такъв резервен маршрут като ферибота. На същото място по море, в района на Керч, наблюдаваме активност на големи десантни кораби, които вероятно се използват за тази логистика", каза тя.

Всичко това се отразява на морала на нашествениците. Според нея той се е разпаднал, пиянството и грабежите продължават. "Това са основните забавления за руските войски. Тъй като те са в отбрана дълго време, те се опитват да се "забавляват", като тероризират местното население", каза Гуменюк.

Атаките срещу моста Чонгар бяха извършени през юни и 29 юли, когато той беше повреден.

След унищожаването на участъка на Кримския мост мнозина, които се опитват да напуснат Крим, пътуват през континенталната част на окупирана Украйна.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини