Пригожин прекрати вербуването на нови бойци за ЧВК "Вагнер"

ЧВК "Вагнер" спря набирането на наемници и изпрати повечето бойци в отпуск след "упорита работа", каза ръководителят на групировката Евгений Пригожин.

"Докато не изпитваме недостиг на персонал, не планираме да извършваме ново набиране. Повечето от нашите бойци са в отпуск, тъй като преди това имаше дълъг период на много тежка работа", каза Пригожин в аудио съобщение, публикувано от близък до "Вагнер" телеграм канал.

Преди това прекратяването на вербуването бе обявено в телеграм канала на "Оркестр Вагнера", който публикува обяви за работа на ЧВК. "Поради наличието на голям кадрови резерв в ЧВК "Вагнер" в момента няма спешна необходимост от набиране на нови кадри", пише каналът.

По-рано командването на ЧВК "Вагнер" реши да пусне вкъщи всички бивши затворници, които са били наемници на групировката.

В Беларус продължават да пристигат наемници от частната военна компания "Вагнер", заяви говорителят на Държавната гранична служба на Украйна (ДГСУ) Андрий Демченко. По думите му в момента в Беларус има над 5000 вагнеровци.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини