ФК "Родопа" започна с победа участието си в първенството

ФК "Родопа" (Смолян) записа победа с 2:1 при гостуването си на "Сокол" (Марково) в мач от първия кръг на Трета лига – Югоизточна група. И двата гола за "зелено-белите" са дело на Михаел Кисьов, а Сезгин Четин вкара за тима от Марково от дузпа.
Двубоят започна много добре за смолянчани, които за първите 9 минути създадоха две много добри положения за гол, но за съжаление не успяха да ги реализират. Домакините също успяха да застрашат вратата на гостите като им бе отменен гол, заради засада. Резултатът бе открит от Кисьов с глава в 32-та минута, след центриране от Теодор Стефанов. Малко по-късно имаше и ситуация за дузпа в полза на "Родопа", но главният
рефер Николай Николов не бе на това мнение. Кисьов имаше още две добри положения през полувремето, като и Антон Белюков. С добри изяви се отличи и Владимир Драмалиев.
Вторите 45-минути започнаха с лек домакински превес, но "Родопа" успя да удвои в 75-та минута, като отново голмайстор бе Михаел Кисьов, след асистенция на Антон Белюков. Тимът на "Сокол" намали головата разлика в 83-та минута, след дузпа изпълнена от Сезгин Четин. Положения за гостите имаха още Теодор Стефанов и Даниел Кутев.
Така, в крайна сметка, "Родопа" ознаменува официалния дебют на старши треньора Кириякос Георгиу с победа.
"Определено ние бяхме по-добрия отбор. Имахме 10 чисти положения, които преброих и след това спрях. Противникът в началото на първото полувреме също имаше две положения, които Тодор Малинов ги извади. Доволен съм и поздравявам момчетата за победата", коментира Кириякос Георгиу след мача.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини