Майката на Джордж Харисън се срамувала, че е жена заради крещящи почитателки на концерт на "Бийтълс"

"Срамувах се, че съм жена", пише преди 40 години майката на музиканта Джордж Харисън от "Бийтълс", след като наблюдавала крещящи почитателки на концерт на групата, предаде ДПА.

Луиз Харисън разказва на тийнейджърката Джанет Грей за сцените, на които е станала свидетел по време на изява на "Бийтълс" в Манчестър през ноември 1963 г.

Джанет от Кросби, Ливърпул, изпраща писма до дома на семейство Харисън всяка седмица от 1963 до 1966 г.

Госпожа Харисън усърдно отговаря на хиляди фенове от цял свят.

Кореспонденцията й с Грей е лична, тъй като майката на музиканта се интересувала от живота на тийнейджърката и споделяла подробности за сина си, докато славата му расте.

В писмо, изпратено през ноември 1963 г., тя пише: "Скъпа Джанет, не знам нищо за писмото на майка ти. Все още не съм получила такова. Надявам се, че писмото ми до теб не е причина за проблеми у дома. Защото ако е така, определено няма да пиша повече... Миналата сряда отидох в Манчестър и бях отвратена от начина, по който така наречените фенове крещяха през цялото време на концерта на "Бийтълс".

Според майката на Харисън никой здравомислещ човек не би платил за билет, за да стои на мястото си и да крещи, без да чуе нито звук от сцената. "Наистина ме беше срам, че съм жена", се казва в писмото й до тогавашната тийнейджърка.

В кореспонденцията госпожа Харисън разказва на Джанет подробности за сина си Джордж, както и за своите собствени преживявания и пътувания. 

Писмата от Луиз Харисън до Джанет Грей, които са 25 на брой, са обявени за продажба от семейството на покойната им притежателка. Те са част от предмети, свързани с "Бийтълс", които ще бъдат продадени на търг на 26 август в Ливърпул, отбелязва ДПА.  

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини