Проф. Добри Ярков: Сътрудничеството с болницата в Смолян е успешен модел, за пример в цяла България

Изображение 1 от 4

    Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян, д-р Марин Даракчиев, присъства на откриването на новата учебна година на Тракийския университет в Стара Загора. Д-р Даракчиев бе сред официалните лица по покана на ректора на висшето учебно заведение проф. д-р Добри Ярков.
    Проф. д-р Ярков и д-р Даракчиев обсъдиха четиригодишното сътрудничество между двете институции и набелязаха нови приоритети. Според проф. д-р Ярков сътрудничеството с болницата в Смолян е един успешен модел, за пример в цяла България, с който може да се гордеем. „Проектът, който стартира преди четири години, е една наша съвместна инициатива. През тези години ние успяхме да съберем изключителен екип от мотивирани студенти и преподаватели. Убеден съм, че през следващите години кадровият проблем на болницата в Смолян, ще бъде решен тотално с кадри, обучени от Тракийския университет, практикуващи в болницата. Нашата мисия като университет е да запазим младите хора, да останат в България, тук да създадат семейства и да отгледат децата си и да се развиват кариерно. Тази инициатива с болницата в Смолян ще продължи и продължаваме напред.“, каза проф. д-р Ярков.
    Зам.-ректорът на университета проф. дн. Нели Грозева посочи, че болницата в Смолян, която е база за практика на обучаващите се студенти по специалност „медицинска сестра“, дава много добра практическа подготовка, на много високо ниво.
    В момента в Тракийския университет се обучават три випуска студенти по специалност „медицинска сестра“ по договор между МБАЛ – Смолян, и висшето учебно заведение.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини