Осветиха параклис „Св. Иван Рилски” в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”

Изображение 1 от 2
  С водосвет, отслужен от отец Запрян, бе осветен днес параклис "Св. Иван Рилски" в сградата на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров". Параклисът е изграден със средства, дарени от граждани и работещи в болницата. 
  На освещаването присъстваха част от дарителите, областният управител Стефан Сабрутев, изпълнителният директор на МБАЛ – Смолян, лекари, медицински сестри и др. 
  Отец Запрян благослови присъстващите и пожела здраве, сила и увереност. Всички бяха много щастливи от факта, че в областната болница мече има храм, в който пациенти, техни близки, лекари, медицински персонал, ще могат да се помолят на Господ. 
  Параклисът е разположен в приземния етаж, до бившия Санитарен магазин.  
  „Това дело сме го мислили по времето на много нощни дежурства - как да стане, къде да стане. Наистина създаването на един параклис в сградата на МБАЛ - Смолян, е желание на голяма част от работещите. Искам да благодаря най-напред на Господ, че ни даде сила и енергия, на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, на Негово Преосвещенство епископ Висарион, и разбира се на отец Запрян, който през цялото време ни напътстваше”, каза зам.-директорът на МБАЛ – Смолян д-р Емилия Апостолова, която е председател на Инициативния комитет за изграждането на храма. Тя благодари на индивидуалните дарители - лекари, медицински работници, приятели, познати, пациенти, като отличи групата, занимаваща се с поддръжката в болницата, които превърнали неугледното помещение в един малък, но много хубав параклис и институциите, помогнали за реализирането на идеята - МБАЛ - Смолян, Български лекарски съюз и Съюз на специалистите по здравни грижи. 
  „Смятам, че този параклис ще бъде място, където всеки един от нас ще намери спокойствие, да се помолим при радост и мъка”, добави д-р Апостолова.  
  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини