Задържаха за побой прокурора от Перник Бисер Михайлов

Задържаха прокурора от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов. Това научи NOVA. Причината - побой над съпругата му. По неофициална информация това е станало през изминалата нощ. Засега той е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за Бисер Михайлов. След произнасянето на съда, ще бъде направено и предложение и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов да поиска дисциплинарното му уволнение. 

Съпругата на Бисер Михайлов е настанена в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник. От здравното заведение заявиха за NOVA, че тя е приета тази нощ със съмнение за мозъчно сътресение, което към този момент не е доказано. Жената е хоспитализирана.

От държавното обвинение посочват, че по случая е образувано досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Извършени са разпити на свидетели и освидетелстване на лица. Предстои да се назначи и съдебно-медицинска експертиза. 

След избухването на скандала със сина му - Васил, Бисер Михайлов подаде оставка като зам.-окръжен прокурор на Перник. Въпреки призивите да напусне системата, той остана редови магистрат.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини