Правителството ще обсъди съвместното закупуване на ПВО

Правителството ще проведе редовното си седмично заседание, съобщиха от Министерския съвет. Част от проекта на дневен ред предвижда кабинетът да обсъди проект на меморандум за разбирателство между няколко европейски държави за съвместно закупуване на наземни системи за противовъздушна отбраната в рамките на инициативата „Щит на европейското небе“. В инициативата, освен България, участват още Чехия, Дания, Естония, Финландия, Германия, Унгария, Латвия, Литва, Нидерландия, Норвегия, Румъния, Словения и Швеция. Вносител е министърът на отбраната. 

Одобряването на Национална стратегия за околната среда 2021 – 2030 г. също е част от дневния ред на правителственото заседание. Неин вносител е министърът на околната среда водите. 

Очаква се правителството очаква да одобри участието на България с Национален щанд в Международното изложение за биохрани „БИОФАХ 2024“, което ще се проведе от 13-и до 16 февруари догодина в Нюрнберг, Германия, както и за участието на страната ни в 60-ото издание на Венецианското бианале за изкуство, което започва на 20 април 2024 г.

Кабинетът се очаква още да одобри допълнителни разходи за 2023 г. за финансовото осигуряване на дейности по Програмата за изграждане и реконструкция на детски ясли и градини. Началото е от 9:00 часа.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини