Снимка с история: Под водата

Лиси Ниснер прекарва почти година в подготовка и заснемане на кадри, в които водолази събират морска трева от Балтийско море, докато се опитват да разработят устойчиви на топлина щамове на растенията, които да издържат на повишаващите се температури.

Облечени в неопренови костюми, маски и шнорхели, екипът от изследователи и Ниснер тръгват с малката си лодка една ранна юлска сутрин край бреговете на Лабое в Северна Германия. Обикновено Балтийско море е зелено и мътно, но в този ден е сравнително чисто, за да може Ниснер да направи своята снимка.

„Тази снимка е технически сложна, тъй като трябва да се справите с някои предизвикателства“, казва Ниснер. „Фокусът под водата и над нея е на различно разстояние, необходима е много точна експозиция, тъй като под водата светлината е по-малко достъпна, върху обектива постоянно се появяват капки, прииждащите вълни често са непредсказуеми."

„Моята снимка показва симбиозата на природата и науката - казва тя - както и изобразява изумруденото море и сивите облаци, характерни за Балтийско море."

 

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини