Огнен ад в Смолян! Актрисата Емилия Ованесян загина в плъмъците,четирима са в болница / ГАЛЕРИЯ/

Изображение 1 от 3

    Истински огнен ад се разрази  в полунощ в бл.13 на Новия център в Смолян. Пожарът е търгнал от жилището на обичаната актриса Емилия Ованесян. 67-годишната носителка на "Аскеер" е загинала в пламъците, съобщи шефът на пожарната ст.комисар Симеон Цървуланов. Пострадали са още четерима  души, които са обгазени. Те са настанени за лечение в ОАИЛ на МБАЛ-Смолян, допълни Цървуланов. Сред тях едно дете на 15 години. Момчето успяло да излезе само от жилището. Другите двама пострадали, живеели над изпепеления апартамент.  Всички хора от  блока са евакуирани, води се разследване. Очаквайте подробности в картина тази вечр в "НОВИНИТЕ" на еТВ! 

    Емилия отдаде целия си творчески и житейски път на Смолян. Беше напълно всеотдайна към театъра, един от творците, на които вярваше незаменимия ни режисьор Юлия Огнянова.  Емилия Ованесян завършва „Актьорско майсторство за куклен театър” във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” през 1980 г., в класа на проф. Атанас Илков. Целият й творчески път е свързан с Родопския драматичен театър в Смолян.

    Тя е първата извънстолична актриса, получила „Аскеер“ за главна женска роля за превъплъщението си в образа на Аркадина от „Чайка“ на Чехов.

    Емилия години наред обучаваше млади таланти в своя школа. В момента не един и двама, нейни ученици са покорили големите театрални и киносцени в страната. Много млади хора, които губеха пътя в живота си, откриваха себе си и таланта си под напътствията на Юлия. 

    Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" обявява тридневен траур.

    СмолянБгвести изказва съболезнования на близките на Емилия и също скърби за загубата на голямата актриса и наш приятел!

    Поклон!

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини