Поетесата Христина Димитрова от девинското село Лясково стана член на СБП

Младата поетеса от с. Лясково, Община Девин Христина Димитрова е приета за член на Съюза на българските писатели. На заседанието на УС на СБП, проведено на 16 януари 2024 г. за нея са гласували всички членове. Тя е втора по ред в новото попълнение на секция „Поезия” на творческата организация.
Христина Димитрова е талантлив млад човек, автор на две книги „Гайтани” – проза и „Чаша слънчев залез” – поезия. В навечерието на нейното приемане в съюза, литературният критик и писател Георги Майоров написа „похвална” рецензия за първата й стихосбирка „Чаша слънчев залез”.
"Браво, Христина! Приемането ти в ДядоВазивия съюз е голям комплимент и изключително задължение за самата теб. Не забравяй, че от тук нататък твоята отговорност пред българското слово става много голяма. Длъжна си да разкриеш цялото богатство на своя талант, за да можеш да добавиш своето изречение към темата „Родопа в българската литература”. Велика тема!
На добър час!", казва председателят на Дружеството на СБП – Смолян Светозар Казанджиев и допълва, че е изпълнен с радост и творческа гордост.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини