Регионалната библиотека провокира ученици от Смолян да творят

Конкурс за стихотворение и рисунка обяви Регионалната библиотека в Смолян. Той е по повод 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Конкурсът е на тема "Левски в моето сърце" и е за ученици до 14 години от Смолян и общината.
"Целта е да насочим вниманието на децата към героичното ни минало и да се даде възможност на всички ученици от община Смолян да изявят своите творчески заложби и своето отношение към делото на Васил Левски, на нашия национален герой", каза Емилия Коджебашева - ръководител "Детски отдел".
Децата нямат ограничения дали да пишат стихотворение или да сътворят рисунка, може да представят и двете творби. Участниците са разпределени в три възрастови групи - първи-втори клас, трети-четвърти клас и пети-седми клас. Срокът за представяне на творбите е 13 февруари. "Стихотворенията могат да се изпратят на имейл на Детския отдел на библиотеката, а рисунките тук на място могат да се донесат, като всяка една от творбите трябва да е описана на кой е, трите имена на детето, от кой клас е, кое училище, имейл, телефон за връзка", каза още Емилия Коджебашева.
Най-добрите творби ще бъдат отличени, а авторите им ще получат награди на тържество на 19 февруари в библиотеката.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини