Окръжна прокуратура обвини 38-годишна пловдивчанка в умишлен палеж в блок в Смолян

38-годишната пловдивчанка И.Н.А ще отговаря по обвинение от квалифициран състав за умишлен палеж. Делото е насрочено за 7 март в Окръжен съд - Смолян, а като потърпевши от действията й са посочени около 50 души в блок на улица „Полк. Дичо Петров“ в областния град.
38-годишната жена, която е родом от Пловдив, но живее в общинско жилище в жилищен блок в Смолян, подпалила предмети оставени на междуетажна площадка на третия етаж в съседен на блока, в който е настанена, на 17.03.2022 г.
Тя отишла в съседния блок на гости на приятелката си, но не я открила и като си тръгвала видяла на междуетажната площадка струпани от почти година мебели и техника след ремонт – хладилник, печки на дърва, аспиратор, дървено бюро, дървена стойка за телевизор, секция, портманто. Пловдивчанката подпалила всички тези струпани мебели и техника и си тръгнала.
По оценката на разследването подпаленото, собственост на Галина Т., е на стойност общо 21 168 лева. Според обвинението е имало опасност пожара да се разпространи и върху други имоти, най-вече в съседните на пожара апартаменти. По делото за потърпевши от палежа са се посочили обаче живущите от целия блок.
Психиатрична експертиза, направена на пловдивчанката по време на разследването на палежа, сочи, че жената е вменяема. Преди време тя е осъждана за ползване на чужда дебитна карта. Не е ясен мотива, заради който е драснала клечката на складираното на междуетажната площадка имущество.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини