Строят нова сграда на Центъра за спешна помощ в Баните, местят го в Оряховец

Изграждането на нова сграда на Центъра за спешна помощ е в рамките на проект на Министерството на здравеопазването, стартирал още през 2015-та година. Реализира се чак сега.
"Радваме се, че в крайна сметка това ще бъде една придобивка за общината, тъй като ще имаме изцяло нов център, с ново оборудване и в крайна сметка по този начин ще се подобри и качеството на предлаганата услуга", каза кметът на община Баните Павлин Белчев.
Местоположението на новия център в близкото село Оряховец е определено още преди 9 години. Кметът допълни, че тогава работна група е обикаляла няколко терена и е правила анализ кой би бил най-подходящ. "В крайна сметка са взели решение, че точно там е място, което е централно, близо е до главен път и в крайна сметка като цяло ще успее да отговори на медицинските стандарти в рамките на 20 минути да се стигне до всяко едно населено място в общината", каза Белчев.
Преместването на спешната помощ от Баните в Оряховец обаче предизвика и недоволство, заради това, че центъра няма да е на пешеходно разстояние за жителите на Баните, а ще е на 2 километра.
"В тази връзка сме предприели доста разговори с един от личните лекари в община Баните, неговия кабинет се намира в Оряховец и това, което имаме като договорка е в момента, в който Бърза помощ се премести от Баните в Оряховец, този личен лекар пък ще си направи филиал в Баните. Това е личният лекар с най-много пациенти в цялата община. Така че в крайна сметка по този начин Баните няма да се оголи откъм медицинско обслужване", коментира още кметът.
Строителството на спешния център напредва с бързи темпове и се очаква той да бъде готов до средата на май.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини