Три дни празници в община Баните за 6 май

Малката родопска община Баните се готви за празника на минералната вода, който по традиция се отбелязва на 6 май. Местната управа е подготвила богата 3-дневна програма. Празниците започват още на 5 май с Национален турнир по хокей на трева. "Хокеят на трева е един спорт, за който в община Баните имаме специално отношение. От близо 15 години отборът по хокей на трева "Мечките" - Баните е един от шампионите на национално ниво и се радваме, че продължаваме традицията", каза за СмолянБгвести кметът Павлин Белчев.
По традиция кулминацията на празника е на 6 май. За тогава е планувана музикална програма, която ще продължи цял ден. "Сигурен съм, че нашите гости ще бъдат доволни от това, което сме им подготвили като музикални и спортни изяви. Радвам се, че успяхме звезди от ранга на Валя Балканска и Васил Найденов да успеят на Гергьовден да присъстват на нашето тържество", допълни Белчев.
Очаква се на Гергьовден центърът на Баните да се изпълни с гости от близо и далеч. Ще дойдат и гости от чужбина. "Наши граждани, които живеят извън пределите на родината, те традиционно за 6 май се прибират в Баните, за да се видят със своите близки, да комбинират техния престой с едни приятни моменти покрай нашия тридневен празник. Три дни, тъй като тази година се падат няколко поредни почивни дни и затова се постарахме три дни да имаме програма, за да може да предложим на всички, които са решили да направят един четиридневен престой при нас, да има какво да видят на центъра", каза още кметът.
За интереса към празника свидетелства и заетостта на легловата база в хотелите и къщите за гости. Почти всички места в Баните и района вече са резервирани.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини