Най-добрите суперхрани, подходящи за вегани

Ще разгледаме някои от най-добрите суперхрани, подходящи за вегани, които гарантирано ще ви накарат да се почувствате като енергиен супергерой.

Когато се храните, за да подхранвате тялото си така, както то заслужава, няма да сгрешите, ако добавите повече от суперхраните на веганите менюто си.

Запознайте се с някои от най-добрите суперхрани за вегани, които гарантирано ще ви накарат да се почувствате прекрасно.
Независимо дали вече сте опитни в приготвянето на питателни вегански ястия, или просто искате да добавите повече растителна енергия в чинията си, тези суперхрани са идеалният начин да подобрите работата си и да дадете на тялото си любовта, която заслужава.

Добре балансираната веганска диета, която се състои от голямо разнообразие от зеленчуци, плодове, бобови растения, зърнени храни, семена и ядки, вече е съставена от цял куп страхотни суперхрани, подходящи за вегани. Може би вече обичате да консумирате някои от тях.
Суперхраните са изключително питателни храни, които поддържат здравето ви. Но нито една храна не е лек за всичко.

Всъщност става въпрос за балансирано и здравословно хранене, което включва храните, които определяме като суперхрани.Това включва както вегетариански, така и вегански суперхрани. Но не, не бива да изключвате други здравословни храни, освен ако не са такива, които сте решили да не ядете.

Ето списъка с най-добрите вегетариански суперхрани:

Леща и боб

И лещата, и бобът са чудесни източници на желязо и фолиева киселина и съдържат големи количества протеини, фибри и магнезий. Бобовите растения могат също така да подобрят нивата на холестерола, да понижат кръвното налягане и да предпазят от сърдечни заболявания. Поради високото си съдържание на протеини те са чудесен заместител на животинските протеини при безмесни диети.

Къдраво зеле

Ако търсите суперсилен зелен зеленчук, не е нужно да търсите друго освен кейл. През последните няколко десетилетия популярността на това зелено кръстоцветно растение рязко нарасна, тъй като то съдържа много витамини и минерали. Според проучванията само една купичка кейл доставя почти 3 грама протеини и 2,5 грама фибри, както и фолиева киселина, омега-3 мастни киселини, лутеин, фосфор, калий, цинк и калций, както и витамините А, С и К. Използвайте къдравото зеле в суров вид като зелена салата или го пригответе за пържене. Някои хора дори пекат или пържат зелето на фурна като здравословна алтернатива на хрупкавия чипс.

Авокадо

Въпреки че наситените животински мазнини запушват артериите и могат да доведат до сърдечни заболявания, изследванията показват, че мазнините, които се съдържат в много растителни храни, са полезни за здравето ни. Например авокадото е с високо съдържание на мононенаситени мазнини, които са важни за поддържане на здравия вид на кожата и косата.
Освен това мононенаситените мазнини могат да намалят риска от развитие на сърдечни заболявания. Авокадото също така е с високо съдържание на калий, витамин К, витамин Е и фолат. Нарязаното авокадо е вкусно допълнение към почти всеки сандвич или салата.

Спанак

Спанакът е отлична суперхрана с много здравословни свойства. Той съдържа високи нива на витамин А, магнезий и желязо, което го прави чудесен за набавяне на важни витамини и минерали.

Спанакът също така е с високо съдържание на антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на възпаленията и за поддържане на здрава кожа и коса. За да се възползвате от всички предимства на този пълен с хранителни вещества зеленчук, защо не опитате купа гореща спаначена супа? Тя е вкусна, питателна и със сигурност ще задоволи вкусовите ви рецептори.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини