ЦСКА стана шампион на България

ЦСКА оправда предварителните прогнози и спечели шампионската титла на България по волейбол при мъжете за 2010 година.

За точно 99 минути в "Арена Самоков" възпитаниците на старши треньора Александър Попов победиха с 3:1 в третата среща от финалната серия срещу Левски Сиконко и триумфираха с 3:0 победи, детронирайки миналогодишния първенец.

В този двубой "сините" оказаха значително повече съпротива срещу своя по-опитен съперник в сравнение с първите две срещи от серията за златните медали. Тогава "армейците", обявени за фаворити в шампионата на България, спечелиха на два пъти с по 3:0.

Отборът на Левски, воден от Георги Братоев, успя да спечели драматично първия гейм с 25:23 след по-добра игра в самия край на частта. След това "червените" закономерно взеха втория и третия гейм съответно с 25:16, и 25:17 след отлична игра в нападение.

Четвъртата част също премина при поделено превъзходство за двата отбора, като "червените" пропуснаха три мачбола преди да спечелят с 27:25 и 3:1 гейма. Най-резултатен в двубоя бе Филип Мейо от ЦСКА с 22 точки. В състава на Левски Александър Симеонов завърши със 17 точки. Титлата е под номер 28 в клубната история на мъжкото направление на ЦСКА.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини