Кърджалийски отряд "увисна" на "Питър Пан"

40 деца от природо-изследователски отряд "Малката Ахрида" в Кърджали атакуваха днес приключенския парк "Питър Пан" в димитровграския парк "Н.Вапцаров". Те са в града заради празника "Спортувай с приятели", който бе организиран от туристическия клуб към читалище "Култура " в Димитровград със своите близо 60 членове. Част от кърджалийските деца веднага атакуваха атракционите в приключенския  парк, други набираха смелост на поляните.

Шестокласниците Станимир Смилянов и Ефем Балканлъ от училище "Св.св.Кирил и Методии" в Кърджали разказаха, че тук им харесва и се забаляват. За тях  обаче по-важен беше първият урок по ориентиране в природата, който им изнесоха преподавателите от димитровградския туристически клуб. 

Други пък предпочетоха да пробват забавните игри на увеселителния парк и никак не им се тръгваше към следващата спирка от обиколката на Димитровград - планетариума. Там гостите и домакините чуха интересни факти за съзвездията и планетите. По-късно вечерта младите туристи ще се забавляват с дискотека в туристическия дом в кв. "Габера". Утре спортният празник продължава с много състезания в парк "Марица".

Ефем и Станимир с тяхната учителка
"Кацнал" на едно дърво

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини