Вечната любов е почти невъзможна

Какво става с любовта? Според изследователите поддържането на дълготрайна връзка в много скъпо удоволствие и е почти невъзможно, пише испанският вестник "А Бе Се".

Двама души решават да останат заедно цял живот. Много често обаче цената за една дълга връзка е твърде висока. И най-добре планираната връзка може да завърши с неуспех, твърдят учените.

Хосе Мануел Рей, професор в катедрата по икономически науки в университета в Мадрид, е разработил математически модел, използвайки втория закон за термодинамиката, в отношенията, за да обясни какво се случва с любовта. Според резултатите вечната връзка е практически невъзможна. Приликата между поддържането на цветята в градината и поддържането на любовта е много сходна. За да запазите връзката си, трябва да познавате специфичните черти на вашия партньор, да правите съвместни планове и компромиси. Но математическата формула показва, че усилията само на единия партньор никога не са достатъчни, допълва БГНЕС.

Въпреки това винаги има надежда. Има хора, които успяват, но дори щастието след 40 години съвместен живот няма да бъде безплатно.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини