Как да се избавим от досадното хъркане

Сигурно и вие като милиони хора по земята сте жертва на нощни симфонии, изнасяни редовно от партньора до вас. А може и самите вие да сте главен герой в подобни концерти. Но освен ако нямате сериозна диагноза поставена от лекаря ви, има няколко естествени начина, които могат да премахнат или дори облекчат хъркането, и да възстановят тишината в спалнята ви.

Когато заспим, мускулите в гърлото се отпускат. Въздухът обаче, навлиза по-бързо от обикновеното и предизвиква вибриране на отпуснатите мускули, като състоянието се утежнява ако има нещо, което да пречи на въздушния поток по пътя му от носа до гласните струни. Така се оформят няколко решения на проблема – да се тренират редовно мускулите, за да не са толкова отпуснати, да се забавя въздуха, който навлиза в гърлото, или да се премахне това, което блокира нормалния поток.

Ето няколко не толкова трудни за изпълнение предложения:

Намалете млечните продукти

Особено за хора с по-бавен метаболизъм (които принципно са по-едрички) млечните произведения са истинско предизвикателство за храносмилането. Сиренето, млякото, кашкавалът предизвикват задръствания в организма и карат мускулите да отслабват, включително и тези на гърлото. Така че намалете или напълно ограничете млечните продукти, за да изчистите и облекчите тялото си. Хъркането постепенно ще намалее, а освен това ще свалите някои и друг килограм.

Вместо това наблегнете на...

Храните, които НЕ причиняват подуване на лигавицата и синусите и съответно биха облекчили досадното хрипане в гърлото, са: плодове (без портокали), зеленчуци (без царевица), бобови (без соя), ядки (без фъстъци), заместители на млякото (като оризово мляко и бадемово мляко) и естествени захари (меласа, мед). Включете тези продукти, за да влезете във форма и да облекчите малко режима си на хранене.

Пейте!

Много приятно упражнение, в което песента няма значение. Въпросът е да упражнявате колкото можете повече мускулите в гърлото си, което ще ви гарантира по-слабо отпускане на тези органи по време на сън и съответно тишина в спалнята.

Сменете възглавницата

В крайна сметка може да се окаже просто, че възглавницата ви е спаднала доста, така че се снабдете с нова, която да повдига главата ви. В леко вдигнато положение носните кухини и гърлото са възможно най-отворени и възможността въздухът да минава необезпокояван, е по-голяма.

Източник: arenabeauty.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини