Гербери: Вежди замлъкна заради бизнеса на сина си

Бизнес интереси затвориха устата на Вежди Рашидов. Войната между него и елита на ГЕРБ в Кържали приключи. Министърът спечели червени точки преди няколко месеца с критиките си срещу кадруването в Кърджалийско. За забавените смени на ДПС-активисти той обвини в предаването „На четири очи” в Нова телевизия народния представител от Кърджалийския многомандатен район Цвета Караянчева и областния управител Иванка Таушанова. На няколко пъти Вежди кани в Кърджали Бойко Борисов, за да докаже правотата на тезите си. Дори ангажира зала.

Днес опонентите му твърдят, че мълчи заради бизнеса на сина си в Кърджалийско. Гербаджии разказват, че е купил на наследника си овощни градини от бивш земеделски кадър. Кърджали бг вести провери информацията и тя се оказа вярна. Синът на Вежди стопанисва овощна градина в Конево. За да не среща проблеми с местните земеделските служби, Вежди си спестява критиките към тукашните партийни фактори.

Разпространява се и друга версия - за общ бизнес с хора на дамата на сърцето на Бойко Борисов - Цветелина Бориславова. Затова известният с непокорния си нрав Вежди склонил да се помири с Цвета Караянчева и Иванка Таушанова.

Тримата демонстрираха топли отношения по време на визитата на Бойко Борисов в Кърджали и Кирково преди месец. Кърджали бг вести научи, че усилия за помиряване направила и Цвета Караянчева. Премиерът я подкрепил, защото иска изборна победа в Кърджали догодина. Вежди не пропусна да демонстрира, че войната е в миналото. В Кирково той подчерта, че последната дума за изборите ще има Цвета Караянчева.

Вежди замлъкна и по друга причина. Довереният му човек Бойко Синапов, който той посочи за шеф на земеделската служба, се провали като кадър на партията. Синапов в момента води протестите на местните фермери срещу правителството. Друг негов довереник - Димитър Топалов, станал известен с критиките си срещу Цвета Караянчева, мина от ДСБ в редиците на „Атака” и призовава за мир с депутатката.

Нарасна броят на противниците на министъра в Кърджали. През последните месеци в града бяха разлепени компромати (на снимката).

Ще припомним, че Вежди Рашидов разчупи монопола на ДПС на парламентарните избори, като спечели депутатски мандат за ГЕРБ. Той обаче напусна парламента и стана министър на културата. В НС влезе Цвета Караянчева.

Б. р. Репортер на Кърджали бг вести не успя да се свърже с Вежди Рашидов, за да му даде възможност да изложи своята позиция по обвиненията в конформизъм. Ако министърът желае, становището му ще бъде публикувано.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини