Мъжете така зяпат говорителките, че не чуват новините

Колкото по-привлекателна е говорителката, която чете новините, толкова по-малко запомнят мъжете от това, което тя казва, съобщи в. "Дейли мейл".

Стратегията да се наемат привлекателни жени да четат новините привлича повече зрители. Нейният недостатък обаче е, че мъжете не запомнят нищо от чутото. Жените обаче помнят повече, когато говорителката е секси.

Екип от университета на Индиана направи експеримент, като записа 24-годишна говорителка да чете едни и същи новини, нагласена сексапилно, с прилепнали дрехи, червено червило и с бижута, и облечена в безформено широко черно сако, без червило и украшения.

След това те показаха записите на 4000 доброволци, мъже и жени, и ги накараха да попълнят въпросници за говорителката и за прочетените новини.

Резултатите показват, че мъжете помнят значително повече информация, когато вниманието им не е привлечено от сексапила на говорителката. Жените пък не обръщат внимание какво казва по-ненагласен човек.

Изводът на учените е, че хората обработват информацията по-лесно визуално, но когато види сексапилен образ, мъжкият мозък се завладява изцяло от него. Учените не са проверили обаче какво се случва с женския мозък при вида на привлекателен говорител.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини