Полицейска хватка заради грипа

След 22часа по баровете няма да има "грипни" непълнолетни

Няма начин учениците от затворените заради грипа учебни заведения, да  прекарат времето си по барове и кръчми. Или поне не след вечерния час от 22 часа, обявиха от ОД МВР Смолян.

Нощните и питейни заведения в Смолян, Девин и Чепеларе ще бъдат под строг и засилен полицейски контрол. Мерките ще бъдат взети заради обявената от 2 февруари грипна ваканция за училищата на територията на трите общини в смолянско.

Основната цел е превантивна, за да няма ученици по баровете след 22часа, както и да се предотврати употребата на алкохолни напитки, уточниха от ОД МВР Смолян.

Освен ежедневните проверки, които извършват, полицейските патрули ще засилят охраната и наблюдението върху рисковите места, докато трае епидемията от грип и извънредната ваканция на школата.

Според шефа на областната дирекция комисар Кирил Хаджихристев, не трябва да се допусне децата да се „лекуват” по питейни заведения.

При проведените през последните месеци полицейски акции, са констатирани значително по-малък брой нарушения на малолетни и непълнолетни лица след вечерния час.

Освен на редовния контрол от органите на реда, това се дължи и на самите собственици на питейни и увеселителни заведения. Много от тях са на щрек и зорко следят за клиентелата си, защото вече са отнесли солени глоби, коментират от полицията.

 „Нарушителите са много по-малко, отколкото преди година, заключи комисар Хаджихристев.


Чудомира Щерева

Питейните заведения няма да станат "лечебници" за хлапетата, обещават от полицията в Смолян
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини