Автобус с ученици катастрофира край Широка лъка

Петима души , три деца и двама възрастни, са пострадали при катастрофа между микробус и автобус с 19 ученици от Девин.

Групата  пътувала за участие в областна олимпиада по химия в Смолян.

Челната катастрофа е станала около 7.45ч. в събота по пътя между Широка лъка и Стойките. Пътят е бил заснежен от новия сняг, паднал през нощта, а сблъсъкът е бил на заледен участък от пътя.

Най тежко е пострадал водачът на идващия от Смолян микробус, който е в смолянската болница с опасност за живота. Шофьорът бил жестоко приклещен между ламарините и волана, и  се наложило пожарната да разреже металните части на колата, за да го извади.  

37-годишният мъж е интензимното отделение в Смолян, където лекарите се борят за живота  му, заради множество тежки травми.

Той е в шок от болките и нараняванията. Три от децата в автобуса са пострадали при сбъсъка, както и ръководителката на групата.

14 годишната  Михаела  е със счупен нос, осмокласниците Весилена и Стоян са с рани по главата, които обаче не са сериозни.

Лекарите са обработили хирургично нараняванията и децата са изпартени за домашно лечение. Михаела остава в болницата, където ще бъде опериран носът й.

С най-сериозни наранявания е ръководителката на ученическата група от малки олимпийци. Тя е с  контузия на крака и гръдния кош, но след щателен преглед й е назначен домашен стационар.

 Пътят е бил заледен и неопесъчен, а ученическият автобус не е полетял в реката от 20м. височина благодарение на мантинелата край пътя. Останалите деца са транспортирани обратно в Девин, където са прегледани обстойно.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини