Отличници дават акъл на образователното министерство

Какво трябва да се промени в средното образование, за да бъде ефикасно и да не отегчава учениците, обясниха в специална книга ученици от цялата страна.

Всички те са победители в конкурса за есе по програма”Силен старт с Пощенска банка”, а творбите им бяха събрани в своеобразен наръчник за МОМН.

Написан от ученици от 8-ми до 12 клас с успех над 5.00, първият „учебник” предлага промени системата на средното образование в България.

 

 

Специалната книга с „препоръки” за реформа, беше връчен лично на заместник-министъра на образованието и науката Милена Дамянова на официална церемония в столицата. Близо 2 000 младежи от гимназии и специализирани училища в 164 града на България, изпратиха есета на тема „Изгони скуката от училище”.

 

Отличените 51 автори на есета, творили по темата за скуката в училище, получиха грамота и еднократна стипендия от 1000лв. от Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

 „През шестте години на съществуването на програмата, тя се утвърди като успешна форма на сътрудничество между частния бизнес и държавата. Тази година разчитахме на помощта и на неправителствените организации, и на медиите, защото всички ние имаме една обща цел - ефективна образователна система, в която се обучават и създават бъдещите лидери на България. С новия формат на програмата „Силен старт с Пощенска банка” провокирахме диалог, а първата дума дадохме на ученците.

Вярвам, че диалогът няма да свърши до тук, а неговото развитие предстои, заяви Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

 

 Силен старт с Пощенска банка е традиционна инициативата и се провежда под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката.

Партньори на програмата тази година бяха още неправителствени организации, работещи в сферата на образованието и младите хора - Български дарителски форум, фондация „Пайдея”, Национална мрежа за децата и Асоциация „Родители“, както и на БНТ и Дарик радио.

Чудомира Щерева

Зам.-министърът на образованието Милена Дамянова получи най-важния учебник за бъдещи реформи в сферата.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини