Министър Цветанов пое шефство над тризначките от Неделино

Вицепремиерът сериозно се стресна като чу колко памперси харчат трите момиченца

Вицепремиерът пристигна в събота в родопския град Неделино, за да подари лично голям хладилник, готварска печка и памперси на семейство Кръстеви. Преди година те станаха родители на първите новородени от 15 години тризнаци в смолянско. Родителите са безработни и отглеждат Ванеса, Виктория и Катерина с 450лв. на месец.

Това им дава държавата като майчинство за едното дете и детски надбавки за трите.

Това са парите, които родителите получават от държавата за трите момиченца.

Мирослава и Севдалин вземат майчинството само за едно от децата и детски надбавки за трите.

Цветанов се ангажира с проверка на конкретния случай, защото след разговор със социалния министър Тотю Младенов, разбрал, че не би трябвало да е така.

Ако са нужни законодателни промени, те ще бъдат направени, защото тризнаците в България са малко, а в смолянско не са се раждали от 15 години, коментира вицепремиерът.

 „Не знам как се оправяте с памперсите, аз с едно бебе видях какво е, а с три сигурно е страшно”, не на шега сподели Цветанов, който на скоро стана баща за трети път.

При гостуването си при многодетното семейство той се ангажира да осигурява  памперсите  за трите момиченца, които ежедневно пълнят по  30 броя .

„Не смогваме  да им купуваме нужните неща”, споделиха родителите и добавиха, че скоро децата ще имат нужда и от друго, а не само от бебешки превръзки.

 Те помолиха за подкрепа министъра поне до навършване на 2.5годишна възраст.

Цветанов обеща  съдействие и от местните структури на ГЕРБ, за да може семейството да се справя с огромните разходи по децата.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини