Изява пред телевизиите поиска родопчанин от ГЕРБ

 

Възрастният изобретател Мехмед Майсторов  поиска съдействие от смолянските съветници на ГЕРБ, за да се изяви пред национални телевизии. Искал да разкаже за възможностите за развитие на смолянските села.

Нестандартното искане е направено в приемната  на партийните шефове и съветници на управляващата партияе в смолянското село Търън.

Повечето местни са поискали съдействие и помощ, оплакали се от тежкия живот и немотията, давали сигнали за злоупотреби от селските началници.

Майсторов обаче поискал национална трибуна, за да сподели пред всички, как селото му и близките населени места могат да забогатеят и вдигнат стандарта си на живот поне три пъти.

От рудоземското село Грамаде пък,     специално за приемната в неделя, дойде човек, чиято селскостопанска сграда е заплашена от събаряне.

Наивно човекът им обещал, че ако му ходатайстват, ще гласува до гроб за ГЕРБ.

Жител на близкото село Требище пък поиска от съветниците да проверят дали парите дадени за поправяне на щети от бедствдия са отишли където трябва.

Той твърдял,бе близо 70хил.лв. са били дадени на кметството в Търън за покрив, но парите били похарчени за друго.

 Местните масово се оплакали на съветниците, че ги е страх да се жалват, за да не им спрат социалните помощи и обезщетенията, особено в кметства, където ГЕРБ е в опозиция.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини