Искат постоянен арест за изверга изнасилвал дъщеря си

Районна прокуратура в Смолян  ще поиска от съда налагане на постоянна мярка „задържане под стража” за мъжа насилвал детето си от години, съобщи прокурор Иван Спиров.

Районна прокуратура в Смолян  ще поиска от съда налагане на постоянна мярка „задържане под стража” за мъжа насилвал детето си от години, съобщи прокурор Иван Спиров.

50 годишният  насилник е  задържан за 72 часа ареста в Смолян, заради системен сексуален тормоз над 17 годишната си дъщеря.

След поредното посегателство, момичето не издържало и въпреки заплахите, в понеделник  подало жалба в полицията.

Извергът издебвал когато майката е на работа, а синът на училище. Първоначално майката на момичето отричала да знае за насилието върху собственото й дете, но по-късно разследващите установили, че тя е подозирала за някои инциденти. Надявала се обаче ,че всичко ще премине. Всички факти сочат, че девойката е била принуждавана за  сексуален контакт с баща си и поне от няколко години е била тормозено от него.

Още не е изяснено дали тя е знаела и за системното изнасилване на момичето.

Разследващите установили, че семейството е проблемно, бащата е алкохолик, макар и без криминално досие.

 От време на време припечелвал по някой лев от дребни работи из квартала-копаел, цепел дърва,но всичко изпивал. Издържали се от парите, които майката изкарвала като шивачка в местен цех.

Родителите се разделяли няколко пъти, заради системен тормоз върху цялата фамилия, а мъжът бил осъждан за не плащане на издръжка за двете деца.

  Ужасяващата история, която според НК е квалифициран случай заради кръвосмешението и малолетието на детето, се разигравала в Смолян, в собственото жилище на семейството.

Девойката е в тежко психическо състояние, трудно контактна е, а психолог и психиатър работят с нея, за да я извадят от първоначалния шок. Подаден е сигнал до социалните служби и тази за закрила на детето в Смолян.

Очакват се резултатите от съдебно медицинската експертиза за състоянието на малтретираната девойка, а мъжът вече е привлечен като обвиняем за изнасилване на собственото си дете.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини