Улицата събира творци от всички възрасти в Смолян

Младежи и ученици ще творят на открито в 12 ателиета   по време на Младежкия фестивал „Открити улици” в Смолян.

 Площадът и паркът в Стария център на града ще се превърнат в отворена алея за изкуствата, която ще започне в 14 часа в четвъртък.

По време на младежкия фестивал участниците ще могат да  изработват бижута и оригами.

Ще се разменят книги и ще се четат приказки, и направо на улицата ще играят театър.

Уроци по народни танци, брейк и първа помощ ще дават специалистите на всяка творческа шатра. Няма да се пропуснат и социалните игри, а младите госпожици ще научат и тънкости в изкуството на грима.

 Във всички творчески ателиета могат да  вземат участие от професионалните творци до най-малките любители от Смолян и общината. Възрастните  също няма да бъдат само зрители, за тях са  подготвени изненади и специални занимания.

Участниците във фестивала ще се забавляват чак до вечерта и освен  много нови знанията, ще придобият полезни практически умения за живота.

А за настроението на всички ще се погрижи рок-групата „Микроб” при читалище „Иван Вазов” град Мадан.

Фестивалът  „Открити улици” се осъществява по идея на членовете на неформалната група Glow, ученици от ГПЧЕ „Иван Вазов"

 в Смолян,  с подкрепата на Европейския информационен център „ЕВРОПА ДИРЕКТНО” Смолян.

Идеята се зародила по време на Работилницата за идеи на НЧ „Бъдеще сега” през месец март 2010г. в София, с участие на младежи от Смолян. Екипът на „Европа директно” я подкрепи, като през 2010 година подпомогна провеждането на първия фестивал „Открити улици”.

По време на прояната ще бъде популяризирана Европейската година на доброволчеството, а гостите на  ще получат много информационни материали.

"Открити улици" е опит за провокация към децата и младежите да изключат поне за ден компютрите, и да установят жива връзка помежду си чрез изкуството.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини