Днес тръгна делото срещу четирима лекари за смъртта на 4г. момиченце

Днес започна делото за смъртта на 4 годишната Никол Сурчева, която почина в адски мъки през септември 2009г. в смолянската болница.

За смъртта на детето са обвинени четирима лекари, с чиито разпити тръгна процесът днес. Обвинението е за причинена смърт по непредпазливост, а съдът не уважи искането на защитата на подсъдимите за прекратяване на делото и връщането му на прокуратурата заради нередности в обвинителния акт.

Разпитът пред съда започна с личната лекарка на починалото дете д-р Денка Лалова –След нея в съдебна зала ще бъдат разпитани и останалите медици – д-р Виктор Господинов и д-р Мария Ирикева, които по това време са работили в Спешна помощ и д-р Красимира Василева - началник на Детското отделение в Смолянската болница

Общо 19 свидетели ще бъдат разпитани днес и утре по делото за смъртта на момиченцето. Малката Никол почина на 20 септември 2009 г., като неправилно е била лекувана от шарка, а в последствие е направила сепсис и починала.

 Родителите на Никол са предявили граждански иск за 1 000 000 лв. за смъртта на единственото им дете,

а МБАЛ „Братан Шукеров” – Смолян е конституирана като граждански ответник. Родителите, които понастоящем работят в Испания, пристигнаха в България, за да участват в процеса.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини