Бум на деца мераклии за полицаи

45 деца се записаха в тазгодишната Детската полицейска академия, организирана от ОДМВР и РУП Смолян.

На 18 май традиционното вече училище за малки полицаи, стартира официално с приветствие от заместник-директора на ОДМВР Смолян комисар Георги Деянов.

Хлапетата, които се записаха за участие са по на 10г. - 12 години и са показвали изключителен интерес към полицейската работа. Те ще се обучават в академията два пъти седмично до края на месец юни.

И тази сезон на лятната инициатива планира интересни занимания и атрактивни демонстрации. Освен полезната информация за  личната безопасност, децата ще се учат и на превенция на престъпни деяния.

Какво означава престъпление, какви са видовете наказателна отговорност и как се дава описание на престъпник,,  ще бъдат част от теоретичните занимания. Децата ще научат и какво трябва да направят, ако станат случайни свидетели на престъпление. Лични срещи със служителите на всички служби и регионални структури на МВР се планират в часовете, уточняват организаторите.

Хлапетата ще имат занятия и за различните видове наркотици и рисковете от употребата им.

 В сектор “Пътна полиция” пък ще се затвърдят основните правила за пътна безопасност.

Всички ученици на Детската полицейска академия обаче признават, че с най-голямо нетърпение очакват стрелбата с малокалибрено оръжие.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини