Инфекциозно с ВИП стаи с минибар

Губернаторът Ирена Узунова и предшественика и Румен Данев оглеждат ВИП стаите в Инфекции

Ремонтираното инфекциозно отделение на хасковската многопрофилна болница бе официално открито днес. Новоремонтираното крило увеличава повече от два пъти капацитета на отделението, което през последната година разполагаше с около 15-тина легла. Това наложи по време на епидемията от хепатит болните да се настаняват на третия етаж в който няма дори елементарни хигиенни условия, и в други отделения на болницата.

С допълнително 8 стаи, сега инфекциозно отделение може да поема до 35 души, нормална бройка за текущите заболявания през сезона. Новост са и ВИП стаите. В интерес на истината, те са благоустроени както и обикновените стаи-нови мебели телевизори, чисто нови санитарни възли и т.н. Имат няколко важни добавки обаче-климатик и портативен хладилник, а леглата вместо три, са две. Стаите се плащат-по 30 лв на вечер. Практика на платени ВИП стаи има и в други отделения на болницата, като услугата е най-търсена в АГО.

Ремонтът на инфекциозно отделение бе най-големия проблем за болницата през миналата година. В репортаж от 24.08. 2010-та година ви разказахме за стопирания поради липса на пари ремонт на отделението. Тогава бившото и настоящо ръководство на МБАЛ Хасково си отправиха взаимни обвинения в неосигурено финансиране и неизгодни параметри на договора за ремонт. В крайна сметка формула за завършване на продължилия близо 2 години ремонт бе намерена и той бе завършен през април тази година. За завършването на отделението МБАЛ хаскво е наляла 120 хиляди лева собствени средства.

На откриването днес бяха поканени и местните депутати Иван Петров, Фани Христова и Румен Данев, както и областният управител Ирена Узунова.

Г.Христов

Началникът Д-р Хубенов/високия вляво/ посреща с хляб и сол гостите пред обновеното отделение...
......после им го показа отвътре
Така изглеждаше отделението миналата година по същото време

Присъствието на депутатите дава надежда че държавата ще подпомага областната болница
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини