Иван Станчев: Битката за Хасково ще е между БСП и ГЕРБ

„На балотажа на изборите за кмет на Хасково ще останат кандидатите на БСП и ГЕРБ“. Това заяви на пресконференция днес лидерът на червените в общината Иван Станчев. Брифингът бе по повод проведената в събота общинска конференция, която издигна неговата кандидатура за кметския пост.

„Проучванията ни показват стабилизиране на партията. От друга страна през последните три години репутацията на Георги Иванов се срина“, така Станчев обясни защо не слага в сметките за балотажа сегашния градоначалник. Той отказа да коментира друг възможен вариант – ако на втория тур на вота останат Иванов и кандидатът на ГЕРБ. „Тогава ще му мислим“, отклони въпроса червеният лидер. Рейтингът на управляващата партия в последно време също е спаднал забележимо, така че сега БСП Хасково има своя шанс, смята той

Станчев призна, че в битката за Хасково голяма роля ще играе ДПС. „Те имат сигурни между 8 и 10 хиляди гласа. Обаче на изборите през 2003-а БСП спечели 7 000 гласа, а сега сме в много по-добра кондиция“, каза още Станчев.

Кандидат на столетницата за кмет на Брягово ще е досегашният дългогодишен управник Делчо Митев, стана ясно още на пресконференцията. Бряговският кмет обаче бе сред инициаторите, издигнали кандидатурата на Георги Иванов за четвърти мандат.

„Делчо Митев бе подкрепил Иванов, защото БСП все още нямаше кандидатура. На общинската конференция обаче той заяви, че оттегля подкрепата си за сегашния кмет и се влива в червените редици“, обясни Станчев.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини