Ученици доброволно работят извънредно

Цялото село се радва на своята група бригадири, а местните баби в един глас нареждат, че съвременните младежи никак не били лоши

Цялото смолянско села Дунево благодари на бригадирите от лятната инициатива „Красив Смолян”, разпределени да работят при тях. Младежите са  от Професионалната гимназия по туризъм, ПМГ „Васил Левски” , Първо СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ГПЧЕ „Иван Вазов” и  Професионалната гимназия по техника в Смолян, които  извън работно време се трудиха безвъзмездно за местните хора.

През първият ден от старта на кампанията в понеделник, те се заеха да чистят входа на селото от натрупаните наноси, храсти и боклуци. Вчера обаче групата останала далеч след края на работния ден в 14 часа, за да разтоварят камион с керемиди.  С тях ще се поднови и препокрие на ново беседката в центъра на селцето.

Кметският наместник Васил Сарахошев  и местното население искрено се радваха и благодариха на младите бригадири. Без да ги задължава никой, те останали далеч след края на работния см ден.

Тийнейджърите единодушно решили да свършат всичко, за да освободят товарния камион, макар извънредния труд в лятната бригада да не се плаща.

 До края на 10 дневната смяна, групата разпределена в Дунево, ще боядисва огради и ще чисти площадчето, околните  пространрства, зелените площи и тротоарите на селцето край Смолян

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини