РЗИ Смолян ще проверява хотелите за здравна информация

Туристическите обекти са длъжни да имат подробности за всички възможности за лечение в района

Здравната инспекция ще следи за медицинските услуги, предоставяни на туристите в региона. Служители на Регионалната здравна инспекция в Смолян ще следят за начина, по който българските и чуждестранните граждани получават медицинска помощ в курортните центрове в региона.                                                   

Всички хотели, средства за подслон и места за настаняване трябва да разполагат и да предоставят на гостите информация за условията и реда, по които те ще могат да ползват медицинска помощ.

Обектите ще трябва да разполагат и с допълнителна информация  за местоположението на най – близките лечебни заведения, сключили договор с НЗОК, както и медицинската помощ, предоставяна там.

Изискванията са регламентирани в    чл. 3а от Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ.

Паралелно с това, всички лечебни заведения, осъществяващи дейност на територията на област Смолян също са задължени да разполагат с тази информация. Допълнително изискване към тях е поставен на видно място ценоразпис на предоставяните от тях платените услуги.

Условията и реда, по които българските и чуждестранните граждани могат да ползват медицинска помощ, както и информация за регистрираните в  нашата област лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ, включително тези, сключили договор с НЗОК, са публикувани и на интернет – страницата на РЗИ – Смолян на адрес: www.rzi-smolyan.com  в рубриката Новини.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини