Село строи къщички за отдих с доброволен труд

Най-новата къщичка още се строи, но вече е прокарана вода, а в довършителните работи участват и младежите от лятната бригада "Красив Смолян"

Шест съоръжения за крайпътен отдих са построени от хората ангажирани по програмите за временната заетост в смолянското село Катраница. Беседките се използват и като заслони през зимата, затова  в изграждането им с доброволен труд са се включили ловджии и запалени туристи, както  и голяма част от населението на селцето.

Край Катраница преминават няколко туристически маршрута, затова съоръженията са построени на възлови кръстопътища към различни местности и села в региона. Всичките шест новопостроени туристически къщички са отворени за ползване и не се заключват. Всеки уморен от дългия път или от жегата, премръзнал от студа или мокър до кости, може да влезе да запали камината, да се измие, да си приготви чай или закуска и да отдъхне.

Нашите хора са благородни и не посягат на чуждото, убеден е кметът Милко Хаджиев и допълва, че местните хора се надяват гостите да оставят в ред къщичките, така както са ги намерили. Вътрешното обзавеждане обаче е скромно и няма с какво да примами крадците, признава кметът Хаджиев.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини