Депутатите от ДПС Рамадан Аталай и Ариф Агуш станали жители на Смолян

Името на Ариф Агуш е сред най-спряганото за кандидат на ДПС за кметския вот на есен

Двамата депутати от Движението за права и свободи Рамадан Аталай и Ариф Агуш са се регистрирали като жители в община Смолян преди местните избори. Информацията бе потвърдена вчера от централата на ДПС в областта.

“Това, че са регистрирани в Смолян, не означава автоматично, че единият от двамата ще е кандидат за кмет на общината”, заяви Салих Аршински – областен лидер на ДПС. “Номинации по населени места се правят, но има изрично решене на Централния съвет, че кандидатите за кметове на областните градове ще бъдат посочени с решение на Централното ръководство съобразно стратегията на партията за съответната община”, допълни Аршински. “Много вероятно е за кандидат на Смолян да бъде номиниран депутат, но се коментират и варианти за поста да бъдат издигнати сериозни бизнесмени”, добави той.

“В община Смолян все още не са приключили събранията на местните организации, затова нямаме готовност да съобщим кои са номинирани. Предвиждаме това да стане в началото на август”, обясни Магдалена Заимова – общински лидер на ДПС в Смолян.

в."Отзвук"

Източник: v. otzvuk

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини