Журналист поведе десните за кметския вот в Смолян

Журналистът Зарко Маринов е първият кандидат за кмет, официално обявен от Синята коалиция в Смолян

Синята коалиция в Смолян, начело със ДСБ и СДС, днес  официално обяви кандидата си за кмет на общината.

Журналистът Зарко Маринов е първата официална кандидатура за кметските избори наесен в родопския град и водач на общата листа за общински съветници на десните партии.

Сваляне на данъците до средните за страната и създаване на условия за малък и среден бизнес е сред приоритетите в бъдещата програма за управление на десните в родопския град, който от две години води класацията по безработица в страната и е на предпоследно място по условия за бизнес у нас.

Община Смолян в момента е с най-високите данъци за автомобили в страната и е на второ място по данък сгради и такса смет след Велико Търново, поясни кандидат-кметът.

 В предизборната битка ще се търси диалог за решаване на проблемите на района, а не очерняне на конкурентите и надцакване с извадени в последния момент кандидатури.

От това дали аз или някой друг бъде очернен, в кампанията, няма да се увеличат нито работните места, нито доходите на хората.” – каза кандидатът на сините Зарко Маринов, който е журналист и издател от 20 години.

Той ще иска забрана за строителството на повече хотели в Пампорово и курортния квартал Смолянски езера, както  средства за инфраструктурата им, за да не изглеждат като строителни площадки.

Изплащане на  задълженията на община Смолян към транспортните фирми, за да паднат цените на билетите и картите в града, е друг акцент в социалната програма на десния кандидат, който ще иска и създаване на социална кухня за бедните поне през зимата.

Предоговаряне на цените по сметосъбиране и извозване от фирмата „Титан Клинър” е другата важна задача пред бъдещия кмет на десните партии в Смолян. Според Маринов от тези услуги, извършвани от фирмата, могат да се спестят около 1.8млн.лв.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини