Дора Янкова: Не се плашете, смолянчани

Не се плашете смолянчани, това апелира снощи по Националната телевизия СКАТ кандидатът  за кмет от БСП на община Смолян Дора Янкова. В продължение на час и половина тя отговаряше на въпросите на водещия Велизар Енчев и на зрителите,  за това как ще ръководи община Смолян през  третият си изборен мандат. Тя изрази силното си притеснение, че манипулациите, заплахите и покупко-продажбата на гласове ще продължи до последния момент на избора и това ще  опорочи в голяма степен надеждата и желанието на смолянчани да бъдат водени от достоен избраник. Уверена в морала и традициите, наследени от своите предци Янкова сподели, че вярва в разума на родопчани,  и че няма да се подадат на заплахите и манипулациите.

Представяйки програмата си за третия управленски мандат тя увери зрителите, че всичките 21 проекта по европейски програми ще бъдат завършени и това ще й позволи през 2015г. да докладва пред избирателите, че е изпълнила всички свои обещания и ги е превела по правия път към успеха.

За съжаление, каза тя,  опонентът ми не предлага програма, бяга от дебатите  в  електронните медии и по този начин лишава гражданите от информация за това как ще работи като евентуален бъдещ кмет на община Смолян.

Тя напомни, че Николай Мелемов като народен представител два пъти е гласувал за намаляване разходите на общините и облагане гражданите с финансови тежести, а сега в кметската си кампания говори за развитие и стабилен бюджет. Кога е искрен, питам г-н Мелемов и наясно ли е за какво иде реч? 

Янкова сподели, че общината  наистина има просрочия в размер на 3,5 млн.лв.,  но то не е проблем, който може да я доведе до фалит. Има програма, гласувана от Общинския съвет, която гарантира финансовата стабилност и по-нататъшното развитие на Смолян. Тя успокои своите съграждани, че в неделния ден ситуацията ще бъде различна.

Осигурени са 25 камери на автомобили, които ще наблюдават за покупка и продажба на гласове, така че смолянчани спокойно могат да отидат да гласуват, без да се страхуват, че някои ще ги заплашва или спре.  Не се страхувайте, не се поддавайте. Смолян нито се продава, нито се купува.

Дора Янкова коментира Изборният кодекс и празнотите в него, които дават възможност вотът да се контролира. Това принуди много хора да се откажат от гласуване, имаше рекорден брой недействителни бюлетини и блокирани избирателни комисии. Тя не скри тревогата си, че това може да доведе до дестабилизация на местната власт след изборите и много села и общини в продължение на месеци да са без избрани кметове. В условия на криза това не бива да се допуска.

Силно бях впечатлена от кандидат президентската двойка на ГЕРБ, която  в нарушение на Изборния кодекс агитираше в Смолян, че червения бастион ще падне. Това са думи на министъра на правосъдието, кандидат за вицепрезидент, недопустими за човек от такъв ранг. Ние сме в 21 век, в условия на демокрация, след 20-годишен преход, членове на ЕС – така не бива да се говори. Не се притеснявайте, скъпи съграждани, вотът не е и не  бива да е „Сталинградска битка“.

Аз водих и водя позитивна кампания.

В подкрепа на казаното от кандидатът за кмет на община Смолян се обаждаха граждани от цялата страна. 365 SMS-a бяха изпратени в телевизия СКАТ, в подкрепа на нейната кандидатурата.

На въпрос, зададен по телефона в ефир, с колко е забогатяла през двата мандата, Янкова отговори: "Забогатях с любовта на родопчани. Осем години продължавам да живея с майка си в село Момчиловци, в наследствената ни къща. Обработвам бащината си земя и се радвам на много приятели. 

Чувствам се лидер, водя града, но мнозинството, с което се съобразявам е Смолян. За това искам моите съграждани да не се страхуват.  Накрая на предаването Дора Янкова се обърна с призив към избирателите да имат предвид, че предстои съдбовен избор за кмет на община Смолян.

„Изберете знаенето, моженето и правенето на политика. Осем години градих, творих, стопанисвах града, бях пред вас. Всичко мина през сърцето ми. Обръщам  се към вас да ме подкрепите и в понеделник да вляза в работен режим.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини