Закриват единственото оздравително училище в Смолянско

В село Петково остана единственото специално училище за деца с хронични заболявания в Смолянско

Общинските съветници от БСП и ЗНС в Смолян обявиха днес протестна декларация срещу закриването на оздравителното училище в смолянското село Петково.

В него учат деца със специални нужди и хронични заболявания и е единственото на територията на областта. През юли 2008 г. със заповед на министър Даниел Вълчев оздравителното училище в близкото село Славейно беше закрито, а учениците със специални потребност бяха преместени в сходното по дейност училище в Петково.

Сега и то е обявено за закриване със министерска заповед.

Групата съветници обяви остро недоволството си от заповедта на образователния министър Сергей Игнатов, с която от новата учебна година специализираното учебно заведение се затваря.

Това е поредното безумие в сферата на образованието в Родопите, коментират общинските съветници.

Училището с 60-годишна история, а закриването му слага край на образователна система в село Петково, която е със 180 годишна история.

Правителството с лека ръка закри болниците в Рудозем и Девин, белодробния диспансер в Смолян, Родопският драматичен театър. „Какво още трябва да чакаме да ни се случи?”, риторично попитаха общинарите  от Коалицията БСП- ЗНС в местния парламент. Съветниците настояват за спешна намеса от страна на премиера Бойко Борисов, който да отмени заповедта на просветния министър и специализираното оздравително училище да бъде спасено.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини