Орехов празник стягат в родопското село Орехово

Дървото символ на чепеларското село Орехово, ще има специален празник за втора поред година.

На 04 септември в 16 часа започва празненството, съобщиха организаторите от местното сдружение за туризъм. Купонът ще се открие на селския мегдан от мъжката фолклорна група „Персенк”, която ще пристигне със специална каруца, изработена от благороден орехов материал. Забавни игри за ловкост и ум, много песни, музика  и забавни изпълненията на групите за автентичен фолклор към читалищата в  Орехово и Горски  извор, са част от програмата.

Сред специалните изненади за фиестата са кулинарните ястия и специалитети с орехи, с които местните майсторки черпят туристите и гостите от цял свят. Вкусната изложба ще може да опита всеки, а от празника никой няма да си тръгне без да вкуси от топлите катми със сладко от диви плодове и орехови ядки, забъркани от най- голямата майсторка в село Орехово Катя Плякова.

Домакините и кметството в селото готвят и специален поздрав за най- възрастния жител на община Чепеларе Ангел Лапатарев. На 5 септември прочутия майстор пчелар ще навърши 99 години.

Веселбата ще продължи до зори с песните на човека- оркестър Здравко Кърнев, страстни танци и закачливи игри с орех в уста. За победителите са подготвени вкусни  награди и безплатни нощувки в къща за гости „Конакът”.         

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини