Д-р Кръстев: Ще даваме помощи за млади родители

Д-р Добрин Кръстев

Нестандартни идеи, с които да бъдат обслужвани интересите на гражданите на общината и задържането на младите хора в Първомай, са залегнали в програмата за управление на д-р Добрин Кръстев. Една от тях е създаването на граждански общински съвет. В него ще влизат изтъкнати и активни граждани, пред които кметът да отчита дейността си и с които да може да консултира действията си. Старо предложение на гинеколога е и въвеждането на еднократна помощ за раждането на първо и второ дете, ако един от родителите има поне 3-годишна регистрация в община Първомай. Програмата му е съгласувана с експерти. Разчитайки на тях, докторът е уверен, че такса смет може да бъде намалена до 30%. Изграждането на зеленчукова борса и пазар, социално значими обекти, какъвто е старческия дом, според него може да бъде постигнато в партньорство с публично частна собственост. Готов е да търси всякакви начини, за да бъде решен проблемът за свободното преминаване на автомобили и хора през жп-линията.

След като извоюва професионален авторитет, началникът на Акушеро - гинекологичното  отделение в Първомайската болница, д-р Добрин Кръстев влиза в политиката. В момента е безпартиен. Причината да избере  „Ред, законност и справедливост“ е в това, че кандидатурата му не е била обвързана с изисквания и поставени условия. Той участва в изборите от гражданската квота на партията. Това му е дало свободата да избере и хората в листата. Повечето от тях са безпартийни, но добри професионалисти и експерти в работата си. Имената на Янко Диков, д-р Димитър Кертиков, Жанета Стоилова са добре известни в публичното пространство. Д-р Кръстев е подкрепен и от земеделците на Пинчев, за това втори в листата му е Запрян Кичуков, а шести -инж. Продан Дамянов.

На 7 октомври той и издигащата го партия „Ред законност и справедливост“ ще открият битката за кметското кресло с концерт на група „Сигнал“ на сцената пред читалището от 19 часа. Д-р Кръстев кани всички да се запознаят с платформата му и хората от листата на „Ред, законност и справедливост“. Номерът на тяхната бюлетина е 14.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини