Среднощен взрив за Сашо Диков. Той оцелява

Вчера около 22 часа бе взривена колата на шефът на Канал 3 Сашо Диков. Колата екплодирала докато е била паркирана пред дома на известният журналист в столичния квартал Гоце Делчев, предава „Фокус”. Диков не е бил в автомобила си и не е пострадал, няма и други засегнати от експлозияга

Взривът е бил поставен пред предната лява гума на колата.

"Жив съм, нищо ми няма”, заяви Диков пред Дарик минути след инцидента „Това е служебната ми кола, която карам от пет години. Пострадала е най-вече предната част на автомобила. Шофьорската врата е доста изкривена, задната броня е отхвърчала на 10 метра",.

Той добави, че не е получавал никакви заплахи: „Колкото и неубедително да звучи и неправдоподобно, но не са ми отправяни предупреждения". Полицията е отцепила района на инцидента.

Тепърва ще се уточнява какъв е видът на взрива, това ще стане ясно след като бъдат готови експертизите, уточни пред "Фокус" директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

На място работят екипи на ГДБОП, СДОТО и Столичната дирекция на МВР.Извършват се процесуално-следствени действия по горещи следи по метода дом по дом. Издирват се свидетели и очевидци на взрива – каза главния секретар на МВР Калин Георгиев.Предстои да бъде уточнено количеството и видът на използвания експлозив.

Сашо Диков е спортен журналист. Роден е на 25 юли 1952 година в Троян. Диков е бивш състезател и републикански шампион по ски. От 1 януари 1978 г. започва работа в Българска национална телевизия. След БНТ отива в Канал 3, където в момента е програмен директор и водещ на спортното предаване „Едно към едно" и на политическото - „5 за 4". Има репутацията на един от най-непокорните български журналисти, който не цепи басма на никого.

 

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини