Хасковското Очно вече лекува с лазерна хирургия

Доктор Тянков/вляво/ анонсира новите възможности на хасковското Очно

Операции с лазерен апарат за очна микрохирургия вече ще могат да се изпълняват в хасковското очно отделение. Днес бе представен закупеният преди няколко дни ултрамодерен апарат Sovereign COMPACT който може да осъществява безкръвни операции на окото. След тях няма шев и пациентът на практика веднага може да напусне отделението след ставане от операционната маса. „И да тръгне веднага на работа“ допълни с усмивка началникът на Очно д-р Теньо Тянков.

Проблемът е че засега хасковските очни хирурзи не могат да работят с тази апаратура. За да бъдат обучени, на 4-ти ноември в Хасково ще оперира д-р Веско Даскалов, началник на очната клиника в болница Токуда-София. Това ще бъде първото от серията посещения на реномираният специалист офталмолог. Договорката бе обещана от началникът на МБАЛ Хасково д-р Славчо Близнаков пред Haskovo.net на 13-ти октомври. Само седмица по късно, вече е определена датата когато именитият специалист ще оперира в Хасково. Идеята на новият шеф на МБАЛ е мастити лекари от реномирани клиники да оперират в Хасково и обучават местните специалисти. С тази цел е сключен договор с Александровската болница в София. Очаква се датата, когато в хасковската Ортопедия ще започне да оперира и д-р Веселин Ставрев от специализираната университетска клиника в Пловдив-друго обещание на д-р Близнаков.

Хасковското очно отделение обявява безплатни профилактични прегледи за всички хора в областта, които имат глаукома, диабет и др. заболявания. Профилактичната програма е за осигурени и неосигурени лица.

Записването за прегледите става на тел 038/ 606 728.

Г.Христов

Лазарната апаратура ще оперира безкръвно
Досега операциите се правеха по стандартна процедура и хората се възстановяваха с месеци
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини